Медиите за нас


Жилищен комплекс в Герман ще заложи на функционалност, генетика и екология

Арх. Вержиния Николова, управител на „Конструктив България“, ИмоТиТе, 5.03.2023 г.


Принципите на функционалност, генетика и екология ще са водещи в проектирането на нов жилищен комплекс в с. Герман в столичния район „Панчарево“. Комплексът ще бъде изграден на 30 дка терен при ниски показатели: 20-30% плътност на застрояване и коефициент на интензивност (кинт) под 1,0. Това съобщи арх. Вержиния Николова, управител на „Конструктив България“, в третия епизод на рубриката „Архитектите говорят“, част от предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Недвижим имот на себестойност - възможно ли е

Арх. Вержиния Николова, управител на KONSTRUKTIVE


Инвестиционната програма е създадена с цел частично акумулиране на капитал за реализиране на дадена строителна инвестиция. Но от гледна точка на нашите клиенти тя е възможност да закупят застроена площ на цена, близка до нейната себестойност. Застроената площ може да бъде под формата на жилище, офис или търговски обект.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Принципите за качествена работна среда трябва да следват тези за жилищната

Арх. Вержиния Николова, управител на „Конструктив България“, ИмоТиТе, 20.11.2022 г.


Проблемите в работната среда са много повече от тези в жилищната, но получават много по-малко обществено внимание. Принципите за качествена работна среда трябва да следват тези за жилищната среда - функционалност, генетика и екология. Това са принципите, които водят до качествен живот на работа и съответно продукта, който произвеждаме.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Жилищната среда има нужда от преосмисляне, защото хората не живеят както искат

Арх. Вержиния Николова, управител на „Конструктив България“, ИмоТиТе, 30.10.2022 г.


Жилищните сгради трябва да удовлетворяват нуждите, изискванията и начина на живот на съвременния човек - Homo sapiens на XXI век. Eкипът ни разсъждава много над въпроса „Ние как живеем?“ и разработи нова методология на проектиране, която обединява три основни принципа: функционалност, генетика и екология. Това заяви арх. Вержиния Николова, управител на „Конструктив България“, в новата рубрика „Архитектите говорят“ на предаването „ИмоТиТе“ по Bloomberg TV Bulgaria.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Каква е цената на нашия дом?

Този въпрос вълнува всеки, който е решил да закупи недвижим имот. На пръв поглед лесен въпрос, който има не толкова лесен отговор.


Продажната цена безспорно е първият разход, който ние ще направим при закупуването на недвижим имот. Но съвсем не е единственият! Дали ще е за лично ползване или с цел инвестиция, важно е да знаем какво следва като станем собственици.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Петдесет процента доходност или достъпно ново жилище

Арх. Вержиния Николова, управител на KONSTRUKTIVE


Накратко, програмата предоставя възможност за закупуване на застроена площ на цена, близка до себестойността на недвижимия имот. След подписване на договора нашите клиенти стават собственици на идеална част от парцела.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

С малък капитал всеки може да стане строителен предприемач

Вместо в категория лукс, състезанието между проектантите трябва да е за добра среда за живеене, коментира арх. Вержиния Николова


"Нашата програма за управлeние на строителни инвестиции представлява форма за ранна продажба на недвижими имоти на цена, близка до себестойността на строителството. По този начин компанията акумулира капитал за изграждане на сградата, а нашите клиенти защитават и умножават финансите си. Клиентите могат да купят недвижим имот в сграда или част от такъв. Минималната инвестиция е 10 000 евро - могат да го запазят за себе си, за бъдещ дом за живеене, или да го продадат заедно с други имоти, които ние ще пуснем на свободния пазар по време на строителството на сградата. По този начин се реализира само част от сградата - другата част се продава на пазарни цени при започване на строителството", уточни управителят на "Конструктив България" арх. Вержиния Николова в студиото на "Money.bg".

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Може ли всеки да инвестира в строителство?

60% доходност или достъпно ново жилище


КОНСТРУКТИВ БЪЛГАРИЯ предлага на пазара финансов продукт, чрез който всеки може да инвестира в конкретен строителен обект. Програмата е естествено развитие на услугите на компанията, която от седемнадесет години работи в областта на инвестиционното проектиране, строителство и недвижими имоти. Този тип инвестиция води началото си от 2019 г. като възможност за обединение на капитала на няколко юридически лица в изграждането на един строителен обект при много ясни финансови параметри. За много кратък срок инвестиционната програма става атрактивна и измества фокуса си към физическите лица.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

Що е то управление на строителни инвестиции?

Арх. Вержиния Николова, управител на Konstruktive, ИмоТиТе, 10.07.2022


Засега не сме притеснени от евентуално негативно развитие на имотния пазар в България, свързано с предстоящото увеличение на основните лихвени проценти от Европейската централна банка и поскъпване на жилищните кредити. Това заяви арх. Вержиния Николова, управител на Konstruktive, в предаването „ИмоТиТе“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

 

ВИЖ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ

CONTACT US


map loading...

Real Estates


Architecture


Investment


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Ако искате да сте в крак с времето, последвайте ни в социалните мрежи: