Жилищен комплекс "Лозана"

с. Лозен, България


Жилищен комплекс „Лозана“ е създаден от идеята за дом сред природата, в който съвременният човек да разполага с всички удобства,  за да изгради своето семейство. Домовете и заобикалящото ги пространство са проектирани така, че да осигурят разнообразен спектър от дейности в средата за обитаване - забавление, отдих, спорт, обслужване, социализация.

Ситуиран на ослънчен планински склон, комплексът предлага гледки към Витоша, Стара планина и София, даващи усещане за простор, спокойствие и сливане с околния пейзаж.

Основната концепция на целия комплекс е постигане на симбиоза между парковата среда и застрояването. Градоустройственото решение е разработено с мисъл за човешкия мащаб. Постигнато е максимално разделяне на автомобилния и пешеходния достъп. Общата паркова среда не е отделена, а е вплетена в структурата на целия комплекс по такъв начин, че от всяка сграда има самостоятелен подход към нея. Зоната за обществено обслужване е ситуирана в най-ниската част с осигуряване на самостоятелен достъп и за външни лица.

Разположението на жилищните единици- еднофамилни къщи (редови и свободностоящи) и многофамилни сгради следва логиката на релефа и осигурява възможно най-добро ослънчаване, панорамна гледка и усещане за неприкосновено лично пространство.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС


map loading...

Парцели


Архитектура


Недвижими имоти


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Ако искате да сте в крак с времето, последвайте ни в социалните мрежи: